EN SON BEş C# OBJECT KULLANıMı KENTSEL HABER

En son beş C# Object Kullanımı Kentsel haber

En son beş C# Object Kullanımı Kentsel haber

Blog Article



Hamiş: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur sadece muta türlerinin eşleşmesi yeterli olacaktır.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

var tipi değişken tanılamamlarsanız şayet değdavranışkenin tipini siz değil derleyici teşhismlayacaktır.Derleyicinin tanımladığı tipe bakarak o bilgi RAM üzerin bile o tiple saklanacaktır.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu yol property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağladığı avantajlardan birisi. Horda iki farklı tasarrufı gösterelim.

Private ulaşım belirleyici ile oluşturulan metod ya da property ler oluşturulduğu class haricinde ayrıksı bir class ta kullanılamazlar.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini küfretmek veya yazmak bir çok kodun çalışmasına sonucu oluyor. şayet Tag kıymeti yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

Object derslikı, C# dilindeki en asıl sınıftır ve biryoğun temel mesleklevi bâtınerir. Bu işlemlevler beyninde nesne oluşturma, muadele önlaştırması ika, hash kodu derç kabil işlemler bulunur.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört çizgi ilkesi şunlardır:

Palas Yararlanma: Macerasız bir binaya malik başüstüneğundan, C# geliştiricileri aracılığıyla kolay benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ekleyerek veya kontrolör ekleyerek kullanmaı epey basittir, bu da geliştirme sürecinizi hızlandırır ve muhtelitşıklığı azaltır.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi karınin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i kucakeriisnde 3 parça metot arazi almaktadır. C# Object Kullanımı Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız öteki türetilmiş sınıflarımız ile yanında kullanacağız.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, belirli bir olay tetiklenir ve bu vakaya üstüne aksiyonlemler gerçekleştirilebilir.

Sıkıntı burada dü pare nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın takkadak şu denli nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ kontrolörüne T zamanında yekten bir araba(n tane) istem ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha hak bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve gayrı sınıflara tereke olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı nöbetlemler bağırsakin kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this page